Nederlandse Ruiter Sport Vereniging
Sinds 1929

Tristan Wisselprijs

De "Tristan"- Wisselprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de winnaars van de NRSV Voorjaarsrally. De prijs is in 1986 beschikbaar gesteld door Boudewijn en Marianne Sloet van Oldruitenborgh.

De Tristan beker

De equipe die de voorjaarsrally drie maal achtereen wint, wint Tristan definitief. Nog geen equipe heeft Tristan twee maal achtereen gewonnen.
De kans is dus groot dat we nog lang mogen genieten van de uitreiking van dit prachtige bekertje op een steeds hoger wordende voet. 

Tristan en Claudius

Met de paarden Tristan en Claudius heeft  het echtpaar Sloet van Oldruitenborgh veel rally´s gereden, gewonnen en  uitgezet. Tristan was een kleiner paard dan Claudius. De Tristan  wisselbeker is dan ook kleiner dan de Claudius wisselprijs. De Tristan  en Claudius wisselprijzen zijn de opvolgers van de Robin Hood prijs.

Tristan, 1960-1995 

Tristan werkte als manegepaard bij de  Rotterdamsche Manege (RM) en was beschikbaar voor NRSV evenementen,  waarbij hij veelvuldig door Marianne Sloet werd gereden.

Op 24-jarige  leeftijd verhuisde Tristan naar Bilthoven om bij het echtpaar Sloet van  Oldruitenborgh een mooie oude dag te gaan beleven. Hij was daar meester  op 3 ha bos en weiland en kreeg al spoedig gezelschap van Kendal (een  paard van Hein van der Meer), een oude vriend van de Rotterdamsche  Manege.

Tristan werd voor wandelritjes nog gereden tot hij zo’n 32 jaar  oud was. Tristan is 35 jaar oud geworden.

 

Meer NRSV Wisselbekers